Met de Facebook app uw (klein)kinderen volgen

Facebook

hulp11_FbApp

Met de Facebook app kunt u meedoen. Uw kinderen en kleinkinderen zijn ook vast op Facebook met tekst, foto en film. Een account is zo geopend en de moeite waard om de dagelijkse activiteit van uw familie, nieuwe en oude vrienden te volgen.

  • Wat is de Facebook app?

Facebook is een internetplatform waarop leden berichtjes kunnen plaatsen. Deze berichten kunnen door ‘vrienden’ worden bekeken.

U kunt ook met vrienden ‘chatten’, dus kletsen zonder dat anderen kunnen meelezen. Het handige van de Facebook app is dan ook dat u kunt zien of iemand ‘online’ is, dus of iemand op dat moment aan het kijken is op Facebook. Zo kunt u uw berichtje op het juiste moment versturen.

Om vriend van iemand te kunnen worden moet je (gratis) lid worden van Facebook.

  • Virtueel voyeurisme

Facebook berichten kunnen teksten zijn, linkjes naar internetpagina’s, foto’s, maar ook filmpjes. Omdat veel jongeren een Facebookpagina hebben is het interessant om ‘vrienden’ te worden met neefjes, nichtjes en kleinkinderen. Ze plaatsen namelijk veel foto’s en filmpjes, en kletsen met hun vrienden. Inmiddels hebben al veel oma’s een Facebook account. Niet persé om berichten te plaatsen, maar vooral om de berichten van familie en vrienden te kunnen volgen.


  • Open een account

Ga naar www.facebook.com om een account te openen. Let erop dat u uw eigen naam gebruikt.

  • Vrienden maken

Bent u eenmaal op Facebook wordt u automatisch geholpen om vrienden te vinden en te maken.
Soms vindt u hele oude bekenden terug…. Prachtig.