iPad lessen in iOS 6

Deze iPadlessen zijn speciaal voor iPads met het oude iOS 6 besturingssysteem

ipadomamp

De iPad heeft alle functies in zich, evenals een leuk toetsenbord op het scherm dat gemakkelijk te gebruiken is. Het apparaatje heeft alles in zich.

Hoe werkt de iPad – iPad lessen

Geen verstand van computers? Dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat u het apparaat durft te ontdekken. Hier horen een paar zaken bij…. Waar zitten de knoppen? Wat is vegen (swipen?) En hoe vindt u snel een belangrijke e-mail of tekst?
Om de iPad in gebruik te nemen, heeft u alleen maar een draadloos internetverbinding nodig en uw beveiligingswachtwoord van uw draadloze internet.

  • De iPad klaarmaken voor gebruik.

Het idee heerst dat oma’s technologie eng vinden en er afstand van willen houden. iPadoma heeft als doel om oma’s te helpen om de kloof met de technologie kleiner te maken. Apple heeft een zeer makkelijk te bedienen apparaat bedacht. Voor het gebruikt kan worden dient een aantal instellingen gedaan te worden. Denk aan het maken van een Apple-ID, instellen van uw mailadres, instellen van de locatie, en het aangeven of er wel of geen berichten van Apple ontvangen mogen worden. Al deze instellingen worden stap voor stap in de instructie behandeld. Zo kunnen alle oma’s zelf de iPad klaar maken voor gebruik.

Direct de instructie downloaden…

  • Internetten op de iPad.

Een andere reden om een iPad aan te schaffen is eenvoudig te kunnen internetten. Omdat de iPad een aanraakscherm heeft, werkt het net iets anders dan met een PC of laptop. In deze instructie wordt uitgelegd hoe u het internet op kunt. Daarnaast leert u hoe u sites kunt bewaren en oproepen.

Direct de instructie downloaden…

  • Een app kopen.

Bij het eerste gebruik van de iPad, zal het u opvallen dat er een paar apps op het scherm staan. Een applicatie (app) is een klein programma. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de iPad, heeft u natuurlijk nog een aantal van deze applicaties nodig.
Zo kunt u bijvoorbeeld op de hoogte blijven van het laatste nieuws door de Nu.nl app aan te schaffen. Of bijvoorbeeld beeldbellen met de kleinkinderen door het aanschaffen van de Skype app.
Met deze instructies leert u stap voor stap hoe u een app koopt en installeert.

Direct de instructie downloaden…

  • Uw iPad ordenen/opruimen.

Als u veel applicaties op uw scherm(en) heeft staan, kan dit heel onoverzichtelijk worden. Het kan zijn dat bijvoorbeeld de kleinkinderen per ongeluk de volgorde van de applicaties hebben veranderd. In deze instructie leert u vijf handelingen voor het ordenen en/of opruimen van uw iPad. Zo kunt u icoontjes verplaatsen en ze in de volgorde zetten die u graag wilt, u kunt apps die bij elkaar horen in een gezamenlijk mapje plaatsen en er is een snelle grote schoonmaak voor de iPad.

Direct de instructies downloaden…

  • Een email maken en versturen.

Niet meer naar de computer hoeven lopen om de mail op te halen, is een belangrijke reden om een iPad aan te schaffen. U kunt op de iPad mails van meerdere email-adressen laten binnenkomen. Dus opa´s mails kunnen ook op de iPad. Daarnaast hoeft de iPad niet opgestart te worden, tenminste als u ‘m op stand-by laat staan. Dus kijken of er mails binnen zijn gekomen is zo gebeurd. Met deze instructie leert u mails te versturen.

Direct de instructie downloaden…

  • De iPad bedienen.

Er zijn nog een paar basis handelingen waar u de iPad mee bedient. Zo kunt u de iPad uit stand-by halen, aan- en uitzetten en kunt u met een eenvoudige handeling een internetpagina passend maken voor het scherm. Samen met de bovenstaande instructies heeft dan de basis om met uw iPad te werken compleet.

Direct de instructie downloaden…

  • iPad ‘gebaren’.

Als u de iPad heeft klaargemaakt, heeft u al ontdekt dat u de iPad bedient door met uw vingers op het scherm te tikken en andere aanrakingen te doen. Apple noemt dit ´gestures´; in goed Nederlands ´gebaren´. Door middel van deze gebaren kunt u door pagina’s bladeren, snel van app wisselen, een app sluiten, inzoomen en uitzoomen bij internetpagina’s en foto’s. iPadoma heeft de gebaren op een rij gezet voor u.

Direct de instructie downloaden…

  • Foto’s bewerken op de iPad.

Zonder specifieke apps aan te schaffen, kunt u al een aantal eenvoudige bewerkingen. Met de standaard iPad app Foto’s kunt u al vier bewerkingen toepassen op uw foto’s: roteer, verbeter, rode ogen en snij bij. Met het knopje ‘roteer’ kunt u bijvoorbeeld de foto draaien.
In de instructie leert u hoe u gebruik kunt maken van deze vier bewerkingen.

Direct de instructies downloaden…

  • Bellen met FaceTime.

U kunt op een eenvoudige wijze bellen met de iPad naar bijvoorbeeld uw kleinkinderen met de FaceTime app. En het leuke van deze app is dat u iemands gezicht kunt zien tijdens het bellen. U kunt dus bijvoorbeeld zien of uw kleinkind al een nieuwe tand heeft. Ook kunt u contact houden met de vakantiegangers in uw familie of onder uw vrienden. Krijgt u gelijk de kans om met FaceTime even van een mooi uitzicht te genieten, als uw familie/vrienden even de omgeving laten zien.
Hoe u FaceTime kunt gebruiken, kunt u lezen in de instructie.

Direct de instructies downloaden…