iPad videobellen met Facetime

Uw iPad heeft een heel handige app. Dat is Facetime; een app waarmee u kunt met uw iPad videobellen met anderen die Facetime op hun iPad of iPhone hebben.

Dat betekent dat u kunt bellen met beeld. U kunt elkaar dus zien. Er zijn inmiddels veel voorbeelden bekend van leuk gebruik van Facetime.

Een oma die in Spanje woont zet regelmatig haar iPad bij haar bord en gaat tijdens het avondeten met haar dochter en kleinkinderen in Nederland bellen. Zo is ze niet alleen aan het eten en hoort ze alle nieuwtjes van haar kleinkinderen.

Een oma moest een knop omdraaien in de meterkast maar ze wist niet welke. Ze belde haar zoon met Facetime en hield de camera voor de meterkast. Haar zoon kon haar toen precies vertellen welke knop ze moest hebben.

Een iPadoma was opgenomen in het ziekenhuis, maar haar kinderen woonden in het buitenland. Toch konden ze elkaar iedere dag zien.

In de buitengebieden in het oosten van Nederland hebben huisartsen contact met hun patiënten via Facetime. Dat scheelt reistijd, en toch kunnen patient en arts met elkaar overleggen.

We hebben een instructie gemaakt, ook u kunt op uw iPad videobellen met Facetime.

 

Bekijk de instructie: Ipadoma.nl – les 09 – Videobellen met Facetime