iPad4?

iPad4?

Naast de iPad mini introduceerde Apple op 23 oktober ook een nieuwe “grote” iPad. Dat was voor veel mensen een verrassing omdat de iPad3 nog maar een half jaar geleden op de markt was gebracht. Is uw iPad3 nu dus alweer ouderwets geworden?

De nieuwste iPad heeft eigenlijk maar 2 grote vernieuwingen, die echter wel belangrijk zijn voor het gebruik. De vraag is of deze vernieuwingen genoeg reden zijn om uw Ipad3 in te wisselen voor de vierde generatie iPad.

De meest opvallende verandering is het stekkertje voor het laadsnoer. Dat is vanaf nu de kleine “Lightning” stekker. De smallere aansluiting voor deze stekker zit ook al op de iPhone5 en Apple wil deze aansluiting op alle nieuwe apparaten gaan gebruiken. Er wordt vermoed dat Apple deze nieuwe aansluiting heeft geintroduceerd om weer grip te krijgen op de markt van de accessoires, waar allerlei apparaatjes verschenen met een oude aansluiting, zonder dat daarvoor toestemming was van Apple. Daarnaast zou het overzetten van informatie naar de iPad vanaf een computer, camera of iPod sneller werken. De vraag is of dat voor iPadoma’s belangrijk is.

Een andere belangrijke vernieuwing is de “chip” die in de iPad zit. Dat is het centrale verwerkings apparaatje in de iPad dat ervoor zorgt dat alles snel en vlekkeloos verloopt. Apple heeft in de iPad4 een snellere chip gestopt. Deze chip zorgt ervoor dat schermen, foto’s en filmpjes sneller gewisseld kunnen worden. Maar had u er last van dat dit langzaam ging? Sinds de introductie van de iPad3 was iedereen blij met het scherpe scherm en de snelle chip. Dus de verbetering is fijn maar de iPad3 voldoet nog steeds.

De iPad3 wordt niet meer gemaakt, dus als de voorraad in de winkel op is wordt alleen de iPad4 nog verkocht, maar voor dezelfde prijs als de iPad3.

Moet u de iPad3 nu maar weg doen? Nee hoor, de iPad3 is een prima apparaat dat heel goed werkt. De werking van de iPad4 is misschien iets sneller maar u kunt zich afvragen of u daar iets van gaat merken.

Reacties zijn gesloten

Copyright ©2023. All rechten voorbehouden.