Wifi zorginstellingen onder de maat

Wifi zorginstellingen onder de maat

Ipadoma.nl heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de beschikbaarheid van draadloos internet in zorgcentra in Zuid Holland. Het blijkt dat onder de 16 onderzochte zorgcentra er maar 1 centrum is dat in publiek draadloos internet voorziet. Oma’s die in zo’n zorgcentrum wonen moeten volgens de direct maar zelf zorgen voor een internet aansluiting met een draadloze router. Op zich een logische reactie aangezien de oma’s die in een zorgcentrum wonen daar een eigen telefoon- en tv-aansluiting hebben, dus ook een eigen internet aansluiting kunnen nemen. Maar vanwege het beperkte oppervlak waarop de oma’s in zo’n centrum wonen zullen de draadloze routers elkaar gaan storen waardoor draadloos internet, om bijvoorbeeld met een iPad bezig te kunnen zijn, niet goed werkt. Daarnaast zijn er nog technische beperkingen waardoor oma’s helemaal geen goede en goedkope keuze kunnen maken voor een internetprovider.

Ik wil WIEFIE voor mijn oma en opa

Binnen een centrum is vaak wel een internetcafé. Daar kunnen bewoners (soms tegen betaling) een beperkte tijd op een oude computer met een langzame internet verbinding emailen of surfen.

Ipadoma is daarom WIEFIE.net begonnen. Een oproep aan de directies van zorgcentra om draadloos internet beschikbaar te stellen. Zodat kleinkinderen en kinderen van ipadoma’s in een zorgcentrum draadloos online kunnen zijn, en zodat ipadoma’s zelf ook het internet op kunnen.

Voor meer informatie kunt u eens kijken op www.wiefie.net.

Reacties zijn gesloten

Copyright ©2023. All rechten voorbehouden.